Hoi, mijn naam is Loes van der Staak, mijn meisjesnaam is Otten. Samen met mijn man, 3 kinderen, hond, kat en 2 konijnen ben ik woonachtig in het prachtige buitengebied van Aarle-Rixtel. 
Al vanaf dat ik een kleine meid was, ben ik een creatieve en artistieke duizendpoot. Op jonge leeftijd tekende ik al portretten van mensen die tot mijn verbazing soms tot in tranen ontroerd waren. Ik was altijd creatief bezig, van schilderen tot beeldhouwen tot sieraden ontwikkelen. Naast die creativiteit hou ik ontzettend veel van reizen, ik ging 2x een maand naar Azië, zag bijna heel Europa en mocht genieten van de woeste natuur van IJsland. Ook sta ik heel erg graag op de latten, ik ski al vanaf mijn 10de. Het allerliefste ben ik in de bergen, zomer en winter. Mijn motto is dan ook, verzamel geen spullen maar ervaringen, die pakt niemand je meer af!
Ik volgde mijn opleiding toerisme en was in dat vakgebied helemaal op mijn plek, maar na jaren onregelmatig werken en inmiddels 3 kinderen rijker was dat niet meer de makkelijkste combinatie. Ik besloot het bedrijf van mijn man over te nemen en begon zo als zelfstandige in promotiemateriaal. Voor mij niet mijn passie om veelal achter de laptop te vertoeven, maar wel even makkelijk met wat meer regelmaat.  Ik was de avonden en weekenden weer thuis.
Mijn man kreeg hierdoor ook de kans om zijn lang gekoesterde wens, een vinylwinkel,  te openen. Bob's Vinyl. Na lang een webshop met vinyl gerund te hebben was het tijd voor een fysieke winkel die tot op de dag van vandaag heel erg goed loopt. Inmiddels heeft hij zijn winkel uitgebreid met speciaalbier, een super goede combinatie. In zijn winkel zie je zijn enorme passie voor muziek meteen terug. Ik ben erg trots op mijn mannetje.
Ik wilde dat ook voor mezelf, van mijn passie mijn werk maken en nam het besluit het roer om te gooien. Zo begon ik aan een opleiding fotografie waar ook ik heel mijn ziel en zaligheid in kwijt kon. Voor mij is fotografie een grote sprankelende bron van creativiteit! Sinds dag 1 van de opleiding wist ik het zeker... ik word fotograaf!
Ik word blij van mensen voor mijn lens, mensen hebben wat te vertellen, achter iedereen zit een verhaal en wat is het mooi om dat vast te leggen. Ik hou ervan om met mijn camera dingen tevoorschijn te toveren die met het oog niet te zien zijn en ik hou ervan om met mijn macrolens op mijn buik uren in het gras te liggen om de wonderen der natuur van dichtbij te bekijken. Gefascineerd door de magie van licht besloot ik me te gaan verdiepen in daglicht fotografie, voor mij een manier om puur natuur te fotograferen.
En hier ben ik, Loes Otten, fotograaf met heel mijn hart, en elke dag heb ik er weer zin in! De wereld is mooi, mensen zijn mooi, dat wil ik jullie laten zien!

Foto: Gerrit Otten. Deze foto maakte mijn vader in 1981 van mij. Hij had destijds op zolder een donkere kamer en was net als ik veel bezig met fotografie. Ook vandaag de dag is hij nog fotograaf voor een krant. 


Back to Top